Roláda s husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda s husími játry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 630 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Hovězí svíčková |
150 g | Játra husí |
15 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý celý |
30 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka drůbeží |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 327,2mg |
Draslík | 570,4mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Játra husí, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda s husími játry postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou necháme odležet. Rozkrojíme ji na plát do obdélníkového tvaru, naklepeme, osolíme, opepříme. |
2 | Na tuto připravenou svíčkovou postupně naklademe slabé plátky šunky, husích jater, natvrdo uvařené vejce pokrájené na kolečka a plátky slaniny. |
3 | Svíčkovou stočíme do rolády a převážeme slabým provázkem. Opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku. Podléváme horkým vývarem a pečeme v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou, do které přidáme kousek másla. Doba pečení je přibližně 20 minut, dokud maso nezměkne. |
4 | Upečenou roládu naporcujeme na plátky a přeléváme šťávou z masa. |
5 | Jako příloha jsou vhodné brambory posypané nakrájenou petrželkou nebo dušená rýže. Můžeme servírovat s různými zeleninovými saláty. |