Sladkokyselý salát s paprikami a zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselý salát s paprikami a zelím
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63002 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Rajčata |
120 g | Zelí hlávkové bílé |
Nálev | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | stévie |
3 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 242,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Zelí hlávkové bílé, Kmín drcený, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika oranžová, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, stévie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselý salát s paprikami a zelím postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené masité papriky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka se žebry, pokrájíme je na 1cm proužky a dáme do mísy. Malou hlávku letního křehkého zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a 1/4 zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky. Omyté a osušené rajče rozkrojíme na polovinu a poté ho nakrájíme na plátky. Vše v míse promícháme. |
2 | Připravíme si nálev: v hrnečku dobře rozmícháme ve vodě 1/2 lžičky stévie, olej, přidáme citrónovou šťávu, pepř, sůl a drcený kmín. Zálivka by měla mít sladkokyselou chuť. Zálivkou přelijeme zeleninu v míse, promícháme, necháme 10 minut odstát, až pak salát servírujeme. |