Fitnessburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fitnessburger
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63003 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
2 ks | celozrnna houska |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
30 g | Klíčky fazole Mungo Bonduelle |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
10 g | Mouka pšeničná celozrnná |
20 g | Okurka salátová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
20 g | Rajčata |
30 ml | řepkový olej |
10 g | Salát ledový |
100 g | Šrot ječný |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 140,1mg |
Draslík | 434,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 814,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Okurka salátová, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná celozrnná, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, řepkový olej, Šrot ječný, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny celozrnna houska, Klíčky fazole Mungo Bonduelle nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fitnessburger postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a najemno nasekáme česnek a cibuli. Podusíme na řepném oleji. Přidáme zelený šrot, osmagneme a zalijeme zeleninovým vývarem. Odstavíme z plotny a v zakrytém hrnci necháme asi 20 minut nabobtnat. Po nabobtnání dáme obilnou kaši do mísy a necháme zchladit. |
2 | Čtyři lžíce parmezánu, vejce a koření promícháme, navlhčenýma rukama vytvarujeme dva karbanátky. |
3 | Rozpálíme zbytek oleje a karbanátky na něm opečeme. |
4 | Rozkrojíme dvě celozrnné housky a potřeme je rajčatovým protlakem. Na potřené housky položíme list ledového salátu, plátky rajčat a okurky. Opečené karbanátky potřeme středně ostrou hořčicí a položíme je na obložené housky. Zasypeme klíčky a přiložíme druhou půlku housek. |