Okurkový salát s křenovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s křenovým dipem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63006 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dip | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Křen |
220 ml | Mléko acidofilní |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Salát | |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
450 g | Okurka salátová |
6 ks | Ředkvička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 401,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 322,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Sůl, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko acidofilní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s křenovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si dip: oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme a dáme do misky. Přidáme k němu hodně vychlazené acidofilní mléko, ochutíme ho solí, pepřem a cukrem. Dip dobře prošleháme metličkou. |
2 | Omytou salátovou okurku s červenými ředkvičkami pokrájíme na tenká kolečka a dáme je do mísy. Čerstvý kopr pokrájíme nadrobno a přimícháme ho k okurkám. |
3 | Zeleninu přelijeme připraveným dipem, promícháme a podáváme. |