Jednoduchý recept

Okurkový salát s křenovým dipem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63006
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Dip
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Křen
220 ml Mléko acidofilní
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Salát
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
450 g Okurka salátová
6 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 350kJ
4% Sacharidy 13 g
4% Tuky 3 g
8% Sodík 157 mg
7% Bílkoviny 4 g

Okurkový salát s křenovým dipem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si dip: oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme a dáme do misky. Přidáme k němu hodně vychlazené acidofilní mléko, ochutíme ho solí, pepřem a cukrem. Dip dobře prošleháme metličkou.

2

Omytou salátovou okurku s červenými ředkvičkami pokrájíme na tenká kolečka a dáme je do mísy. Čerstvý kopr pokrájíme nadrobno a přimícháme ho k okurkám.

3

Zeleninu přelijeme připraveným dipem, promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept