Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6301
Kategorie: Omáčky

Ingredience

1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
100 g Játra vepřová
4 špetka Kmín celý
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 špetka Pepř černý mletý
80 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 366kJ
5% Sacharidy 20 g
28% Tuky 21 g
39% Sodík 786 mg
24% Bílkoviny 14 g

Játrová omáčka postup přípravy receptu:

1

Zpěníme na tuku jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a zhotovíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme, ochutíme solí, pepřem a necháme povařit 30 minut za častého míchání.

2

Játra odblaníme, naškrábeme, rozmícháme s trochou vývaru a za stálého míchání nalijeme do přecezené omáčky. Necháme krátce povařit.

3

Hotovou omáčku ochutíme lžičkou másla.

Poznámka

Játra použijeme vepřová nebo hovězí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept