Plněný vepřový řízek hermelínem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný vepřový řízek hermelínem a šunkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
30 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Šunka dušená |
40 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Vepřová kotleta s kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 144,7mg |
Draslík | 68,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřová kotleta s kostí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný vepřový řízek hermelínem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. |
2 | Hermelín a šunku nakrájíme na kostičky, vmícháme nasekanou petrželku a směs dáme na kotletu. |
3 | Kotletu zahneme jakoby na půl a okraje naklepeme, aby se spojily a směs nevytekla. |
4 | Nyní kotlety opatrně obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji dozlatova. |