Salát z květáku a brokolice s jogurtovo-česnekovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z květáku a brokolice s jogurtovo-česnekovým dipem
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63022 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Brokolice |
200 g | Květák |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Dip | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
100 g | Jogurt nízkotučný |
0,5 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 4,6mg |
Draslík | 752,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 26,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 139,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl, Voda pitná, Česnek, Jogurt nízkotučný, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový extra panenský, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z květáku a brokolice s jogurtovo-česnekovým dipem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody se solí. Květák a brokolici rozebereme na drobné růžičky, promyjeme je v sítu pod vodou a vložíme je vroucí vody. Vaříme je 4-6 minut, poté je vyjmeme, znovu promyjeme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a dáme je do misky vychladnout. |
2 | Připravíme si česnekový dip: v druhé misce rozmícháme bílý jogurt s pár kapkami olivového oleje, lahůdkovou smetanou, sůl, pepř a utřené stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, pokrájíme ji nadrobno a přimícháme ji do jogurtového dipu. |
3 | Brokolici s květákem přelijeme dipem, zlehka vše promícháme a podáváme. |