Cibulová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6303 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Pepř černý celý |
80 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 865,5mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme nadrobno cibuli, zpěníme na sádle, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. |
2 | Zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme a uvedeme do varu. |
3 | Přidáme 5 kuliček pepře a necháme zvolna vařit asi 30 minut, občas zamícháme. |
4 | Po uvaření omáčku dle chutí osolíme a přecedíme. |