Jablkovo-hruškový jogurt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkovo-hruškový jogurt
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63032 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Hrušky |
1 ks | Jablka |
300 g | Jogurt nízkotučný |
10 g | Lněné semínko |
1 kávová lžička | Sacharin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 583,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 131,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Jablka, Jogurt nízkotučný, Sacharin mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkovo-hruškový jogurt postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi bez tuku opražíme lněná semínka. |
2 | Omyjeme ovoce, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na malé kousky. Ihned zakapeme citronovou šťávou, aby ovoce nezhnědlo. |
3 | Sladidlem nebo cukrem osladíme nízkotučný jogurt dle chuti, vmícháme vychlazená lněná semínka a a promícháme s kousky ovoce. |