Ovocný špíz se skořicí a jogurtovou ozdobou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný špíz se skořicí a jogurtovou ozdobou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63033 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Broskve |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Hrušky |
200 g | Jahody zahradní |
150 g | Jogurt nízkotučný |
120 g | Karambola |
2 ks | Kiwi |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 675,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 170,0mg |
Vitamín E | 92,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Hrušky, Jahody zahradní, Jogurt nízkotučný, Karambola, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný špíz se skořicí a jogurtovou ozdobou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme ovoce, kiwi navíc oloupeme a vše pokrájíme na malé kousky. Pokapeme citronovou šťávou a střídavě napichujeme na špejle. Vyškrábeme vanilkový lusk a smícháme ho s jogurtem, kterým polijeme ovocné špízy. Předtím ještě dle chuti osladíme tekutým sladidlem dle chuti. |
2 | Před podáváním špízy posypeme skořicí. |
Poznámka
K přípravě receptu potřebujeme 4 špejle na špízy. Špízy chutnají ještě lahodněji polité medem nebo krátce ogrilované.