Česneková zahuštěná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková zahuštěná omáčka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6304 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 254,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková zahuštěná omáčka postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme s poloviční dávkou česneku na rozpáleném sádle, přidáme mouku a zhotovíme světlou jíšku. |
2 | Jíšku zalijeme vývarem, uvedeme do varu, přidáme pepř a necháme vařit asi 30 minut, občas zamícháme. |
3 | Do provařené omáčky dáme zbytek česneku utřeného se solí a krátce povaříme. |