Květáková krémová polévka se šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková krémová polévka se šafránem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63040 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kerblík |
500 g | Květák |
750 ml | Mléko odtučněné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 456,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 88,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kerblík, Květák, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková krémová polévka se šafránem postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | V hrnci přivedeme k varu mléko, přidáme růžičky květáku a oloupané stroužky česneku. Pod pokličkou zvolna vaříme 45 minut. Potom vše rozmixujeme na krémovou konzistenci, vmícháme špetku muškátového oříšku a šafránu. Polévku povaříme bez pokličky zvolna ještě 5 minut. |
3 | Hotovou polévku přelijeme do nahřáté mísy, osolíme, opepříme a ozdobíme čerstvým kerblíkem. |
4 | Ihned podáváme. |