Jednoduchý recept

Hovězí s ústřičnou omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 63041

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
450 g Hovězí zadní vařené
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
2 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
3 polévková lžíce Ořechový olej
2 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Sherry brandy

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
1% Sacharidy 5 g
16% Tuky 12 g
7% Sodík 136 mg
66% Bílkoviny 37 g

Hovězí s ústřičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí nakrájíme na plátky 5 cm dlouhé a 5 mm tlusté. Dáme je do omáčky připravené ze sójové omáčky, sezamového oleje, sherry a kukuřičné mouky. Necháme 20 minut odležet.

2

Ve woku rozpálíme ořechový olej. Poté na něm opékáme 5 minut hovězí maso a dáme ho stranou.

3

Nakrájíme papriky a opečeme je na zbylém oleji ve woku – opékáme je tak 3-4 minuty, poté přidáme ústřicovou omáčku. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nasekanými jarními cibulkami. Přidáme maso a ihned podáváme.

Poznámka

Papriky můžeme zvolit i odlišných barev.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept