Lilková pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková pěna
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63042 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Jogurt nízkotučný |
500 g | Lilek |
2 ks | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2,5 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Jogurt nízkotučný, Lilek, Paprika červená, Sůl, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilková pěna postup přípravy receptu:
1 | Lilky spolu s paprikami pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut. |
2 | Do kastrůlku s balsamicem vsypeme želatinu v prášku a mícháme 5 minut. Potom za stálého míchání směs ohřejeme na mírném ohni. |
3 | Pečené papriky oloupeme a zbavíme zrníček. Lilky podélně překrojíme a dužinu vydlabeme. |
4 | Dužinu z lilků s prolisovaným česnekem a připravenými paprikami rozmixujeme na pyré. Vmícháme rozpuštěnou želatinu a jogurt, osolíme, opepříme. Vše dobře promícháme. |
5 | Hotovou pěnu přendáme do vhodné formy a necháme uležet 6 hodin v chladničce, aby ztuhla. |
6 | Podáváme jako přílohu. |