Jednoduchý recept

Lilková pěna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63042
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
300 g Jogurt nízkotučný
500 g Lilek
2 ks Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2,5 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 831kJ
9% Sacharidy 32 g
10% Tuky 7 g
16% Sodík 314 mg
24% Bílkoviny 14 g

Lilková pěna postup přípravy receptu:

1

Lilky spolu s paprikami pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut.

2

Do kastrůlku s balsamicem vsypeme želatinu v prášku a mícháme 5 minut. Potom za stálého míchání směs ohřejeme na mírném ohni.

3

Pečené papriky oloupeme a zbavíme zrníček. Lilky podélně překrojíme a dužinu vydlabeme.

4

Dužinu z lilků s prolisovaným česnekem a připravenými paprikami rozmixujeme na pyré. Vmícháme rozpuštěnou želatinu a jogurt, osolíme, opepříme. Vše dobře promícháme.

5

Hotovou pěnu přendáme do vhodné formy a necháme uležet 6 hodin v chladničce, aby ztuhla.

6

Podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept