Polévka s mrkví, fenyklem a tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s mrkví, fenyklem a tymiánem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63045 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
350 g | Cibule |
0,3 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
1 l | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 719,6mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 9,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fenykl obecný, Sůl, Tymián sušený, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s mrkví, fenyklem a tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nasekanou cibuli spolu s očištěným, nakrájeným pórkem, fenyklovými semínky a tymiánem zvolna osmahneme v kastrolu s kapkou oleje. Když se koření rozvoní, přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou mrkev a fenykl. Několik minut restujeme, přilijeme netučný vývar, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí zeleniny, podle potřeby můžeme přilít trochu vody. |
2 | Polévku nalijeme do misek a ozdobíme nakrájenou natí z fenyklu. |