Jednoduchý recept

Polévka s mrkví, fenyklem a tymiánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63045
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
350 g Cibule
0,3 kávová lžička Fenykl obecný
1 ks Fenykl sladký - hlíza
4 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1 l Vývar drůbeží
1 kávová lžička Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 611kJ
13% Sacharidy 48 g
12% Tuky 9 g
67% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Polévka s mrkví, fenyklem a tymiánem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nasekanou cibuli spolu s očištěným, nakrájeným pórkem, fenyklovými semínky a tymiánem zvolna osmahneme v kastrolu s kapkou oleje. Když se koření rozvoní, přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou mrkev a fenykl. Několik minut restujeme, přilijeme netučný vývar, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí zeleniny, podle potřeby můžeme přilít trochu vody.

2

Polévku nalijeme do misek a ozdobíme nakrájenou natí z fenyklu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept