Cuketový tažin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketový tažin
Cuketový tažin
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63046 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bujón drůbeží bez tuku |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Cuketa |
1 g | Garam masala |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 329,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 389,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cuketa, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Protlak rajčatový sterilovaný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujón drůbeží bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketový tažin postup přípravy receptu:
1 | Dno hrnce potřeme olejem a několik minut v hrnci zvolna restujeme rozmačkaný česnek spolu s kořením. |
2 | Přilijeme vodu, přidáme kostku bujónu, rajčatový protlak a omyté, na špalíčky nakrájené cukety. Pod pokličkou vše vaříme asi 35 minut. |
3 | Cuketový tažin podáváme zakapaný citronovou šťávou a ozdobený snítkami čerstvého koriandru. |
Poznámka
Gram masalu můžeme nahradit kořením ras el hanout.