Jednoduchý recept

Pórkový nákyp s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63048
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kg Pórek
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 897kJ
14% Sacharidy 49 g
2% Tuky 1 g
10% Sodík 199 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pórkový nákyp s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme a zelenou část nakrájíme na kousky stejné délky, jakou má chlebíčková forma.

2

Kusy pórku svážeme do svazečků a povaříme v osolené vodě 20-30 minut. Vyjmeme a po okapání v cedníku z pórku ještě vymačkáme všechnu vodu.

3

Formu na chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, kterou na několika místech propíchneme, aby mohla odtékat voda. Kusy pórku napěchujeme do formy a necháme několik hodin uležet. Průběžně vyléváme vodu.

4

Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu spolu s vinným octem a nasekanými bylinkami rozmixujeme na omáčku. Osolíme a opepříme.

5

Pórkový nákyp vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Použijeme mladý pórek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept