Vývar ze slepičích křídel se slávkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar ze slepičích křídel se slávkami
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63050 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bylinky sušené svazek |
4 ks | Celer řapíkatý |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Mušle slávky |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
1,5 kg | Slepičí křídla |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 46,7mg |
Draslík | 856,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Pažitka, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bylinky sušené svazek, Slepičí křídla nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar ze slepičích křídel se slávkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu 3l mírně osolené vody. Přidáme očištěná slepičí křidélka, oloupanou cibuli, šalotku a česnek, omytý řapíkatý celer a svazek bylinek. Opepříme a pod pokličkou velmi zvolna vaříme asi 2 hodiny. |
2 | Když je vývar hotový, na pánvi zprudka orestujeme slávky, aby se otevřely. Restujeme asi 3 minuty. Vyvařenou šťávu uchováme a přecedíme. Slávky vyloupeme, několik nevyloupaných necháme stranou. |
3 | Vyloupané slávky rozdělíme do misek a přelijeme trochou šťávy. |
4 | Z vývaru vyjmeme křidélka, vývar přecedíme, přivedeme k varu, osolíme a ještě opepříme. Hotovým vývarem přelijeme slávky, posypeme nasekanou pažitkou, kerblíkem a ozdobíme nevyloupanými slávkami. |
5 | Ihned podáváme. |