Celozrnná bagetka s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnná bagetka s tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63054 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 ks | Bageta |
Krém | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Citrónová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
3 polévková lžíce | Máslo pomazánkové |
2 špetka | Sůl |
80 g | Tuňák drcený ve vlastní šťávě |
Obloha | |
0,5 ks | Mozzarella |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
0,3 ks | Salát římský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 144g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 499,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Sůl, Mozzarella, Rajčata, Salát římský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo pomazánkové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Tuňák drcený ve vlastní šťávě nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnná bagetka s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | V misce vymícháme konzervovaného tuňáka s pomazánkovým máslem, hořčicí a solí a pár kapkami citrónové šťávy na hladký krém. Omyjeme a osušíme 1 rajče, rozkrájíme ho na 4 plátky. Omyjeme listy salátu, vodu setřepeme, z mozzarelly nakrájíme 2 plátky, silné 5-7mm. |
2 | Celozrnné bagetky (1ks přibližně 60g) rozpůlíme a potřeme všechny poloviny pomazánkou. Pak na spodní poloviny položíme 1-2 listy salátu, 1 plátek mozzarelly, 2 plátky z rajčete, které ochutíme pepřem. Na rajčata zas položíme 2 listy salátu a zakryjeme je potřenými polovinami bagetky. Dobrou chuť. |