Kuskus s čerstvou paprikou a sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuskus s čerstvou paprikou a sušenými rajčaty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63057 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Zelenina | |
---|---|
1 ks | Cibule lahůdková |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika oranžová |
0,5 ks | Paprika zelená |
2 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
Kuskus | |
175 ml | Bujón zeleninový |
100 g | Kuskus |
1,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 331,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata sušená sterilovaná, Kuskus, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Paprika oranžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujón zeleninový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuskus s čerstvou paprikou a sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nejdříve zeleninu: omytou oranžovou, červenou a zelenou papriku osušíme, rozkrojíme je na poloviny a odstraníme zrníčka a žebra. Pak z každé papriky 1/2 pokrájíme na proužky přibližně 1 cm široké a proužky na kostičky. |
2 | 2 sušená nakládaná rajčata rozkrájíme na nudličky. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky. |
3 | Pak si připravíme kuskus: v rendlíku na oleji za stálého míchání zpěníme pokrájenou cibulku. Rendlík odstavíme z plotny. Zpěněnou cibulku vyjmeme a na omastek nasypeme 100g kuskusu. Kuskus s omastkem důkladně promícháme, až se zrníčka obalí omastkem. Pak ho zalijeme 175ml horkého zeleninového bujónu a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat, pak ho dáme do mísy, vidličkou načechráme, zamícháme zlehka všechnu zeleninu i s cibulkou a podáváme. Dobrou chuť. |
4 |
|
5 |
|
6 |
|
7 |
|
8 |
|
9 |
|
10 | . |