Jednoduchý recept

Ledový salát s vejcem naměkko a fazolkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63058

Ingredience

80 g Lusky fazolové mražené
0,5 kávová lžička Olej chilli
1 ks Rajčata
0,3 ks Salát ledový
1 špetka Sůl
Vejce na měkko
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 539kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
29% Sodík 580 mg
18% Bílkoviny 10 g

Ledový salát s vejcem naměkko a fazolkami postup přípravy receptu:

1

Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu. Konzervované fazolové tenké lusky scedíme. Omyté zralé rajče osušíme a pokrájíme na osminky. Listy salátu ozdobně poklademe na talíř tak, aby byl list salátu i uprostřed talíře. Na salát ozdobně položíme fazolové lusky a pokrájené rajče. Rajče a listy salátu pokapeme chilli olejem a ochutíme špetkou soli.

2

Do malého hrnečku asi se 400ml vroucí vody vložíme čerstvé vajíčko (musí být celé ponořené a nejlépe z domácího chovu) a uvaříme ho naměkko. Vaříme 4-5 minut podle velikosti. Stopneme si to od doby varu. Uvařené vejce "naměkko" tak bude mít bílek tuhý a uvnitř žloutek tekutý. Pak vejce zchladíme, opatrně oloupeme, položíme ho doprostřed na připravené listy salátu, rozkrojíme na polovinu, ochutíme ho špetkou soli, červené mleté papriky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept