Ledový salát s vejcem naměkko a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledový salát s vejcem naměkko a fazolkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63058 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
80 g | Lusky fazolové mražené |
0,5 kávová lžička | Olej chilli |
1 ks | Rajčata |
0,3 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
Vejce na měkko | |
---|---|
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 369,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Salát ledový, Sůl, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lusky fazolové mražené, Olej chilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledový salát s vejcem naměkko a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu. Konzervované fazolové tenké lusky scedíme. Omyté zralé rajče osušíme a pokrájíme na osminky. Listy salátu ozdobně poklademe na talíř tak, aby byl list salátu i uprostřed talíře. Na salát ozdobně položíme fazolové lusky a pokrájené rajče. Rajče a listy salátu pokapeme chilli olejem a ochutíme špetkou soli. |
2 | Do malého hrnečku asi se 400ml vroucí vody vložíme čerstvé vajíčko (musí být celé ponořené a nejlépe z domácího chovu) a uvaříme ho naměkko. Vaříme 4-5 minut podle velikosti. Stopneme si to od doby varu. Uvařené vejce "naměkko" tak bude mít bílek tuhý a uvnitř žloutek tekutý. Pak vejce zchladíme, opatrně oloupeme, položíme ho doprostřed na připravené listy salátu, rozkrojíme na polovinu, ochutíme ho špetkou soli, červené mleté papriky a podáváme. |