Jednoduchý recept

Salát s restovanou hlívou ústřičnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63059
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Restovaná hlíva
1 kávová lžička Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
100 g Hlíva ústřičná
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
2 špetka Sůl
Salát
1 kávová lžička Balsamico ocet
6 ks Rajčata Cherry
0,3 ks Salát listový Dubáček
0,3 ks Salát Rosso

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 958kJ
4% Sacharidy 14 g
23% Tuky 17 g
25% Sodík 500 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát s restovanou hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Z očištěné a omyté hlívy ústřičné odkrojíme tvrdé spodní části, pak hlívu nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme si stroužek česneku a pokrájíme ho nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.

2

Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, pak je potrhané poklademe do mísy. Omytá zralá cherry rajčátka (červená i žlutá) pokrájíme na poloviny a přidáme je k salátu.

3

V dobře rozehřáté pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj pokrájenou hlívu a téměř za stálého míchání restujeme téměř dozlatova. Jakmile začne mít hlíva zlatavou barvu, přidáme pokrájený česnek, sůl, pepř, petrželku a lžičku másla. Vše rychle promícháme, pokapeme balsamicem, znovu promícháme a hned pánev odstavíme z plotny.

4

Orestovanou hlívu i s omastkem přidáme do salátu, vše pokapeme lžičkou balsamica, promícháme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept