Šimlena z Opavska a Hlučínska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šimlena z Opavska a Hlučínska
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6306 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 dl | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Povidla švestková |
2 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 467kJ
5% Sacharidy 19 g
3% Tuky 3 g
3% Sodík 58 mg
8% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 0,4mg |
Vláknina | 79,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šimlena z Opavska a Hlučínska postup přípravy receptu:
1 | Důkladně rozmícháme povidla s mlékem. |
2 | Ochutíme solí, cukrem a skořicí. |
3 | Tato omáčka se nevaří a lije se studená na teplé knedlíky nebo halušky. |
Znám ji již od dítěte a je velmi hutná hlavně v létě a parných dnech, kdy je ještě vyhlazená v lednici a jím ji samostatnou :-)