Bramborový salát s cibulí, žampióny a fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s cibulí, žampióny a fazolí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63061 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Salát | |
---|---|
250 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
160 g | Fazole bílé sterilované |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
160 g | Žampiony - sterilované |
Zálivka | |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce | Majonéza light |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Fazole bílé sterilované, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Hořčice plnotučná, Majonéza light mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s cibulí, žampióny a fazolí postup přípravy receptu:
1 | Studené uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Malou cibuli očistíme, rozkrojíme na poloviny a pokrájíme na tenké plátky. Sterilované žampiony ve slaném nálevu a sterilovanou bílou fazolku scedíme z nálevů. Pokud jsou žampiony velké, rozkrájíme je na poloviny. Cibuli, žampióny a fazolku přidáme do mísy k bramborům. Vše osolíme, posypeme čerstvým pepřem a promícháme. |
2 | V hrnečku rozmícháme majonézu ligt s hořčicí, přidáme ji k bramborům a znovu promícháme. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |