Jednoduchý recept

Těstoviny s hřiby a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63063
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule lahůdková
100 g Hříbky čerstvé
2 špetka Kmín drcený
100 g Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 špetka Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 30%
Vařené těstoviny
1 kávová lžička Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
100 g Těstoviny Farfalle
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 805kJ
12% Sacharidy 43 g
66% Tuky 49 g
33% Sodík 669 mg
28% Bílkoviny 16 g

Těstoviny s hřiby a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na plátky. Lahůdkovou cibuli a stroužek česneku očistíme, drobně ho pokrájíme, cibuli nakrájíme na kroužky. Rajčata vložíme na 30 sekund do vroucí vody, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

2

Mezitím do hrnce s vroucí osolenou vodou nasypeme těstoviny ve tvaru motýlků a uvaříme je na zkus (al dente). Vaříme 7 minut. Poté je scedíme, dáme do předehřáté mísy, pokapeme olejem a promícháme.

3

V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme plátky hříbků téměř dozlatova. Před dokončením hříbky osolíme, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme cibulku s česnekem, rajčata a společně, za občasného promíchání, smažíme ještě asi 2-3 minuty, než cibulka změkne.

4

Houby s se všemi surovinami i s omastkem přidáme k teplým těstovinám, zamícháme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a hned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept