Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63067
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Estragon
1500 g Kuře
2 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Pepř růžový celý
1 ks Pórek
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
3% Sacharidy 12 g
38% Tuky 29 g
13% Sodík 254 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kuře v rosolu postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s 1l vody vložíme očištěnou zeleninu (kromě rajčat.) Přivedeme k varu, přidáme naporcované kuře, osolíme, opepříme a necháme zpěnit. Potom hrnec přiklopíme pokličkou a vše velmi zvolna vaříme 1 hodinu.

2

Porce kuřete vyjmeme a maso po okapání obereme z kostí a nakrájíme na kousky.

3

Omytá rajčata zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kousky.

4

Kuřecí maso dáme do formy na aspik, proložíme větší částí nakrájených rajčat a lístky estragonu.

5

Vývar přivedeme k varu a necháme vyvařit na objem cca 250ml.

6

Do vývaru lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku a 1 minutu povaříme. Po částečném vychladnutí přecedíme přes plátno a nalijeme na kuřecí maso. Okořeníme růžovým pepřem, přidáme kousky rajčat a lístky estragonu.

7

Po několika hodinách vyklopíme obsah formy na servírovací talíř a do podávání necháme v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept