Trnčená omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trnčená omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6307 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Povidla švestková |
2 špetka | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 110,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trnčená omáčka postup přípravy receptu:
1 | Namočíme do studené vody sušené švestky, pak přidáme povidla a necháme povařit. |
2 | Připravíme si světlou jíšku z mouky a másla, přidáme ke švestkám, ochutíme solí, skořicí a necháme krátce povařit. |
3 | Švestky se nesmí rozvařit, aby z nich nevypadly pecky. |
4 | Do této omáčky se někdy přidávalo uvařené srdce, játra a slezina. |