Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6307
Kategorie: Omáčky

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Povidla švestková
2 špetka Skořice mletá
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 897kJ
10% Sacharidy 35 g
11% Tuky 9 g
12% Sodík 233 mg
3% Bílkoviny 2 g

Trnčená omáčka postup přípravy receptu:

1

Namočíme do studené vody sušené švestky, pak přidáme povidla a necháme povařit.

2

Připravíme si světlou jíšku z mouky a másla, přidáme ke švestkám, ochutíme solí, skořicí a necháme krátce povařit.

3

Švestky se nesmí rozvařit, aby z nich nevypadly pecky.

4

Do této omáčky se někdy přidávalo uvařené srdce, játra a slezina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept