Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63070
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Hřebíček
200 g Játra kuřecí
250 g Kuřecí šunka
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
12 plátek Šunka krůtí
700 g Telecí maso mleté
1 kávová lžička Tymián sušený
1 polévková lžíce Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 711kJ
1% Sacharidy 3 g
10% Tuky 7 g
8% Sodík 156 mg
39% Bílkoviny 22 g

Venkovská paštika II postup přípravy receptu:

1

4 plátky krůtí šunky, kuřecí játra, kuřecí šunku a oloupanou cibuli nasekáme v robotu. Přendáme do mísy a přidáme mleté telecí maso, prolisovaný česnek, rozdrcený hřebíček, špetku muškátového oříšku, pepř, sůl, převařené portské víno a bylinky. Vše dobře promícháme.

2

Formu na paštiku vyložíme zbylými plátky krůtí šunky tak, aby plátky přesahovaly přes okraje formy. Formu naplníme připravenou směsí a poklepeme s ní o stůl, aby unikly bublinky vzduchu. Na povrch paštiky přeložíme přesahující konce šunky.

3

Paštiku pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 1 hodinu.

4

Po upečení necháme 5 minut stát, přebytečnou tekutinu vylijeme a paštiku necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept