Recept

Aspik s vejci a uzeným lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63071
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Estragon
4 plátek Losos uzený
200 g Majonéza light
1 hrst Pažitka
1 hrst Petržel - nať
10 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná
33 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 933kJ
1% Sacharidy 3 g
23% Tuky 18 g
13% Sodík 260 mg
24% Bílkoviny 13 g

Aspik s vejci a uzeným lososem postup přípravy receptu:

1

Aspik připravujeme den předem.

2

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kousky a smícháme s polovinou nasekaných bylinek.

3

Připravená vejce rozložíme do formy na aspik a proložíme je plátky uzeného lososa.

4

Želatinu připravíme podle návodu (ve 300ml vody rozpustíme 1 sáček práškové želatiny) a nalijeme ji na vejce. Necháme v chladničce do druhého dne.

5

V misce smícháme majonézu se zbylými bylinkami.

6

Aspik podáváme nakrájený na plátky s bylinkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept