Treska s kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63072 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
4 ks | Paprička rocotillo |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Treska filety |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 969,1mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Citronová šťáva, Kmín římský, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprička rocotillo, Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s kari postup přípravy receptu:
1 | Tresčí maso nakrájíme na kousky. |
2 | Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, papričky nakrájíme na kolečka a zeleninu osmahneme v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeným olejem. |
3 | Přidáme koření a restujeme 5 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata, přilijeme vodu a citronovou šťávu. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pod pokličkou zvolna povaříme 15 minut. |
4 | Nakonec přidáme tresčí maso, osolíme, opepříme a zvolna povaříme ještě 10 minut. |