Filety z tresky na normandský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z tresky na normandský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Mušle slávky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Treska bezvousá filety |
4 kávová lžička | Tvaroh měkký bez tuku |
3 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 749,5mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Mušle slávky, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska bezvousá filety, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z tresky na normandský způsob postup přípravy receptu:
1 | Nevyloupané slávky podusíme v pánvi pod pokličkou 8-10 minut, aby se otevřely. Vyjmeme je a 100ml vyvařené šťávy uchováme. |
2 | Filety z tresky povaříme v hrnci spolu s bobkovým listem, tymiánem, nadrobno nakrájeným česnekem a šťávou ze slávek. Přiklopíme pokličkou a podusíme 10 minut. |
3 | Filety vyjmeme a do hrnce přidáme rajčatový protlak, tvaroh a slávky. Zvolna zahříváme asi 2 minuty a potom nalijeme na filety. |