Restované krevetky s čerstvou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované krevetky s čerstvou zeleninou
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63078 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Salát z čerstvé zeleniny | |
---|---|
2 ks | Cibule lahůdková |
150 g | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 ks | Salát ledový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Restované krevetky | |
1 kávová lžička | Citrony |
150 g | Krevety tygří |
0,5 kávová lžička | Olej chilli |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 465,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Olej sezamový, Paprika zelená, Pepř bílý, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Pepř černý mletý, Krevety tygří, Olej chilli, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované krevetky s čerstvou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nejdříve salát z čerstvé očištěné a omyté zeleniny: papriky pokrájíme na proužky, rajčata na osminky, lahůdkovou cibulku, salátovou okurku a ředvičky pokrájíme na tenká kolečka. Všechnu pokrájenou zeleninu promícháme, osolíme, opepříme a pokapeme kvalitním olejem. |
2 | Omyté listy salátu poklademe ozdobně na talířě, na ně položíme ochucenou zeleninu. |
3 | Čerstvé krevety promyjeme pod studenou vodou, osušíme je, zbavíme krunýře a střívka. Mražené krevety vytáhneme z lednice přibližně 20 minut před přípravou, promyjeme je v sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme je povolit při pokojové teplotě. |
4 | Do rozehřáté pánve na rozpálený olej poklademe krevety (jen v jedné vrstvě). Restujeme je 2-3 minuty, jakmile spodní restovaná strana začne růžovět, tak je všechny obrátíme a restujeme z druhé strany zase 2-3 minuty, Hotové krevety budou celé růžové až oranžové. Maso budou mít být krásně bílé, nesmí být průhledné. Hotové krevety pokapeme citrónem, poklademe hned na talíře se zeleninou a podáváme je teplé. |