Středomořský sardinkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středomořský sardinkový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63080 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 hrst | Olivy černé |
90 g | salát little gem |
240 g | Sardinky v rajčatové omáčce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 36,6mg |
Draslík | 207,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 98,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Ocet vinný, Sardinky v rajčatové omáčce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Středomořský sardinkový salát postup přípravy receptu:
1 | Salát rozdělíme na čtyři talíře, posypeme olivami a kapary. |
2 | Sardinky rozdrtíme vidličkou a posypeme jimi salát. |
3 | Rajčatovou omáčku ze sardinek smícháme s olejem a octem a zálivkou přelijeme salát. |