Přírodní řízek z kuřecích prsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní řízek z kuřecích prsou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63081 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Kuřecí prsa |
5 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 639kJ
0% Sacharidy 0 g
9% Tuky 7 g
17% Sodík 349 mg
38% Bílkoviny 21 g
Uhlovodany | 194,4mg |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 373,8mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak z kuřecích prsou je taková nejzákladnější a rychlá tepelná úprava tohoto masa. Koření se dá použít dle své chuti, já jsem použila čerstvě drcený pepř, nahrubo. Tyto steaky používám i do hamburgerů, nakrájené do tortil , k zeleninovým salátům. Někdo dělá plátky tenší, někdo hrubší, ale ty trochu hrubší jsou pak šťavnatější. Jen doporučuji neopékat příliš dlouho, maso se pak vysuší a k obracení na pánvi doporučuji použít nějaké kleště a nepoužívat vidličku. Za mě palec nahoru