Přírodní řízek z vepřové kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní řízek z vepřové kýty
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 066kJ
0% Sacharidy 0 g
26% Tuky 19 g
14% Sodík 288 mg
34% Bílkoviny 19 g
Uhlovodany | 194,4mg |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 338,8mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 7,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní řízek z vepřové kýty postup přípravy receptu:
1 | Řízek z vepřové kýty omyjeme, osušíme a naklepeme. Maso osolíme a opepříme. |
2 | Na teflonové pánvi s rozehřátým olejem opečeme řízek po obou stranách. |
3 | Ihned podáváme. |