Hlávkový salát s uzeným lososem a vejcem na měkko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s uzeným lososem a vejcem na měkko
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63089 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Salát | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule lahůdková |
165 g | Losos uzený |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
1 ks | Paprika oranžová |
2 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Rajčata |
220 g | Salát římský |
2 špetka | Sůl |
Vařená vejce | |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 300,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Losos uzený, Olej sezamový, Pepř bílý, Rajčata, Salát římský, Sůl, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Paprika oranžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s uzeným lososem a vejcem na měkko postup přípravy receptu:
1 | Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, potrháme na kusy a dáme je do mísy. Omytá a osušená rajčata pokrájíme na čtvrtky. Lahůdkovou cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Oranžovou papriku a chilli papričku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na proužky, chilli nakrájíme na tenké nudličky. Filet z uzeného lososa nakrájíme na proužky široké přibližně 1.5cm. Vše v míse pokapeme olejem, promícháme, ochutíme solí, pepřem a rozdělíme salát ozdobně na talíře. |
2 | V rendlíku přivedeme k varu minimálně 500ml vody, jakmile se začne vařit, vložíme do ní čerstvá vajíčka a uvaříme je naměkko. Vaříme je pouze 4-5 minut podle velikosti. Uvařená vajíčka zchladíme, opatrně oloupeme, položíme na střed salátu, rozkrojíme je na poloviny, ochutíme je špetkami soli, mleté papriky a podáváme. |