Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63090 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Opečený česnekový chéb | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 plátek | Chléb celozrnný pšeničný |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Krémová polévka | |
1 ks | Cibule |
210 g | Hrášek mražený |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř bílý |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Vegeta |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 16,6mg |
Draslík | 337,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Olej slunečnicový, Cibule, Hrášek mražený, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem postup přípravy receptu:
1 | Plátek staršího chleba nakrájíme na kostičky. 3 stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. V teflonové pánvi rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, na něm osmažíme téměř dozlatova kostičky chleba. Ke konci smažení ke chlebu přimícháme pokrájený česnek a společně, za stálého promíchání, smažíme dozlatova. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Očištěnou menší cibuli nakrájíme na plátky. |
2 | V kastrólku rozehřejeme 1 lžičku másla, na něm zpěníme za stálého míchání cibuli, kterou pak zalijeme 400ml horké vody. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní promytý zmražený hrášek a uvaříme ho doměkka. Vaříme ho 10-12 minut. Ochutíme ho solí, bílým pepřem a 1-2 špetkami Vegety. Poté hrášek v mixéru rozmixujeme na krém. Rozmixovaný krém dáme zpět do kastrólku, zamícháme do něj smetanu a přivedeme téměř k varu a podle chuti dosolíme. Pak polévku odstavíme z plotny. |
3 | Na talíře nalijeme horký hráškový krém, ozdobíme ho petrželkou, přidáme do každého talíře 1 lžíci uvařeného hrášku, 2-3 lžíce opečených chlebových kostiček s česnekem, dozdobíme petrželkou a podáváme. |
Výborná polévka, obzvláště s česnekovými krutonky byla vynikající. Po rozmixování jsem ještě propasírovala přes sítko. Smetana polévku krásně zjemnila . Určitě palec nahoru.