Recept

Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63090
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Petržel kudrnka
Opečený česnekový chéb
3 stroužek Česnek
1 plátek Chléb celozrnný pšeničný
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Krémová polévka
1 ks Cibule
210 g Hrášek mražený
1 kávová lžička Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
50 ml Smetana 12% (konzumní)
0,3 kávová lžička Sůl
2 špetka Vegeta
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 112kJ
9% Sacharidy 33 g
14% Tuky 11 g
17% Sodík 341 mg
19% Bílkoviny 11 g
Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem

Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem postup přípravy receptu:

1

Plátek staršího chleba nakrájíme na kostičky. 3 stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. V teflonové pánvi rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, na něm osmažíme téměř dozlatova kostičky chleba. Ke konci smažení ke chlebu přimícháme pokrájený česnek a společně, za stálého promíchání, smažíme dozlatova. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Očištěnou menší cibuli nakrájíme na plátky.

2

V kastrólku rozehřejeme 1 lžičku másla, na něm zpěníme za stálého míchání cibuli, kterou pak zalijeme 400ml horké vody. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní promytý zmražený hrášek a uvaříme ho doměkka. Vaříme ho 10-12 minut. Ochutíme ho solí, bílým pepřem a 1-2 špetkami Vegety. Poté hrášek v mixéru rozmixujeme na krém. Rozmixovaný krém dáme zpět do kastrólku, zamícháme do něj smetanu a přivedeme téměř k varu a podle chuti dosolíme. Pak polévku odstavíme z plotny.

3

Na talíře nalijeme horký hráškový krém, ozdobíme ho petrželkou, přidáme do každého talíře 1 lžíci uvařeného hrášku, 2-3 lžíce opečených chlebových kostiček s česnekem, dozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem
Výborná polévka, obzvláště s česnekovými krutonky byla vynikající. Po rozmixování jsem ještě propasírovala přes sítko. Smetana polévku krásně zjemnila . Určitě palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept