Hráškovo-smetanový krém s vepřovou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hráškovo-smetanový krém s vepřovou šunkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63091 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
550 g | dušená šunka výběrová 85%masa |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Krémová polévka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hrášek mražený |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř bílý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Vegeta |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 26,6mg |
Draslík | 251,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek mražený, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny dušená šunka výběrová 85%masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hráškovo-smetanový krém s vepřovou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme na plátky. |
2 | V kastrólku na rozehřátém másle zpěníme za stálého míchání cibuli s česnekem. Pak ji zalijeme 350 ml horké vody. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní promytý mražený hrášek a uvaříme ho doměkka. Vaříme 10-12 minut. Ochutíme ho solí, bílým pepřem. Z uvařeného hrášku odebereme 4 lžíce a odložíme stranou. |
3 | Tyčovým mixérem ostatní hrášek i s vodou rozmixujeme dohladka, pak přimícháme smetanu, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, přivedeme polévku téměř k varu a podle chuti ji dosolíme. Pak polévku odstavíme z plotny. |
4 | Na talíře nalejeme horký hráškový krém, přidáme do něj po 2 lžicích uvařený hrášek, ozdobíme petrželkou a podáváme. |