Fazolková polévka s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolková polévka s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63093 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Fazole bílé |
1,5 kávová lžička | Majoránka |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Koření do sáčku | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Libeček |
4 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
Na zahuštění | |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 ml | Voda pitná |
Na ozdobení | |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 995,9mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Fazole bílé, Majoránka, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Libeček, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolková polévka s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené fazole dáme do hrnce, přilejeme k nim vodu, přidáme očištěnou cibuli, stroužek česneku, očištěnou omytou mrkev, petržel a kousek celeru. Do sáčku na koření dáme libeček, bobkový list, celé nové koření, celý pepř a sáček s kořením dáme do polévky. Fazole vaříme doměkka přibližně 45 minut. Mezitím do polévky přidáme majoránku a sůl. Z polévky odstraníme sáček s kořením a uvařenou zeleninu (bude už rozvařená, vyhodíme ji). V hrnečku si rozmícháme dohladka hladkou moukou s vodou a zamícháme ji do polévky a pak přimícháme rajský protlak. Polévku ještě povaříme při mírné teplotě 8-10 minut. Nakonec ji dochutíme utřeným česnekem a solí. |
2 | Horkou polévku na talířích ozdobíme petrželovou natí a podáváme. |