Jednoduchý recept

Letní rajčatová polévka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63096

Ingredience

50 g Cuketa
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
60 g Okurka salátová
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
2 špetka Sůl
50 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 242kJ
3% Sacharidy 10 g
3% Tuky 2 g
12% Sodík 246 mg
4% Bílkoviny 2 g

Letní rajčatová polévka postup přípravy receptu:

1

Snítku kopru a trochu pažitky opláchneme pod tekoucí vodou, pak ji setřepeme a pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata vložíme na 30 minut do horké vody, poté je vyjmeme, ochladíme, oloupeme a nakrájíme do mixéru na menší kostky. Oloupanou omytou okurku a kousek cuketky pokrájíme na tenké plátky a přidáme je k rajčatům. Ještě přidáme na malé kousky pokrájený stroužek česneku, studenou vodu (50ml), sůl, pepř a vše rozmixujeme na pyré.

2

Chladnou račatovou polévku nalijeme do hlubokých misek, pokapeme

3

kvalitním olejem, ozdobíme pokrájenými bylinkami a podáváme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept