Smetanová polévka s červenou řepou a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová polévka s červenou řepou a křenem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63097 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
500 ml | Hovězí bujón |
2 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř bílý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
55 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 831,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 249,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibule, Cukr krupice, Křen, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hovězí bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová polévka s červenou řepou a křenem postup přípravy receptu:
1 | Omytou červenou řepu oloupeme a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme a odložíme do misky. |
2 | V kastrólku na másle zpěníme cibuli, přidáme červenou řepu a za stálého míchání řepu s cibulí krátce osmažíme. Poté přilijeme horký hovězí bujón a jakmile se začne vařit, snížíme teplotu a řepu vaříme 5-8 minut. Pak přidáme křen a vše vaříme dalších 5 minut. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, promícháme podle chuti, polévku osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem a případně podle chuti i špetkou cukru. |