Jednoduchý recept

Pikantní polévka z máslové dýně s chilli

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63098
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Brambory
1 ks Bujón bylinkový
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
500 g Dýně
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
50 ml Smetana 12% (konzumní)
3 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 755kJ
8% Sacharidy 28 g
7% Tuky 5 g
19% Sodík 381 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pikantní polévka z máslové dýně s chilli postup přípravy receptu:

1

Omytou máslovou dýni rozkrojíme, vydlabeme lžicí semínka i s vlákny. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou a omytou bramboru rozkrájíme na malé kostky. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji nadrobno. Očištěnou cibuli nakrájíme též na kousky. Petrželovou nať pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky.

2

Do hrnce s 500ml vody dáme všechnu pokrájenou zeleninu, vodu přivedeme k varu, přidáme malou kostku zeleninového bujónu a bobkový list. Snížíme teplotu, hrnec zakryjeme a zeleninu budeme vařit 15-20 minut doměkka. Z uvařené zeleniny vyndáme bobkový list, přimícháme smetanu a dochutíme solí. Polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme ji dohladka.

3

Do talířů dáme nastrouhaný tvrdý sýr, přelijeme ho horkou krémovou polévkou, ozdobíme petrželkou a hned podáváme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept