Telecí srdce na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí srdce na slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 631 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
3 ks | Nové koření celé |
3 ks | Pepř černý celý |
40 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí srdce |
5 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 185,6mg |
Draslík | 990,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 12,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Telecí srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí srdce na slanině postup přípravy receptu:
1 | Srdce očistíme a opláchneme ve studené vodě. Proložíme je polovinou dávky slaniny, kterou jsme si nakrájeli na nudličky. |
2 | Zbylou slaninu rozpustíme na sádle a přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme do světlé barvy. |
3 | Zalijeme vývarem z kostí, přidáme 2-3 kuličky nového koření a pepře, osolíme. |
4 | Do takto připraveného základu přidáme srdce a dusíme pod pokličkou do měkka. Občas obrátíme a přeléváme šťávou. |
5 | Hotové porcujeme na slabší plátky a přeléváme šťávou. |