Jednoduchý recept

Kmínka s jáhlami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63100
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

500 ml Bujón bylinkový
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Jáhly - loupané proso
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 790kJ
5% Sacharidy 18 g
13% Tuky 10 g
44% Sodík 881 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kmínka s jáhlami postup přípravy receptu:

1

Očištěnou malou mrkev rozpůlíme a pokrájíme na tenké plátky. Omytou petrželku si pokrájíme nadrobno. Jáhly několikrát promyjeme v horké vodě a necháme je v sítu. (Promytím v horké vodě jáhly ztratí nahořkou chuť.)

2

V hrnci přivedeme k varu 500ml zeleninového bujónu, dáme do něj jáhly, mrkev, kmín a pomalu vaříme 10 minut. Přidáme rozkvedlané vejce a polévku vaříme ještě 5 minut. Hotovou polévku dochutíme utřeným stroužkem česneku, 1/2 lžicí másla a podle chuti solí a pepřem.

3

Polévku na talířích posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept