Kmínka s jáhlami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kmínka s jáhlami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63100 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 ml | Bujón bylinkový |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Jáhly - loupané proso |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobu | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 145,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 185,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jáhly - loupané proso, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón bylinkový, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kmínka s jáhlami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou malou mrkev rozpůlíme a pokrájíme na tenké plátky. Omytou petrželku si pokrájíme nadrobno. Jáhly několikrát promyjeme v horké vodě a necháme je v sítu. (Promytím v horké vodě jáhly ztratí nahořkou chuť.) |
2 | V hrnci přivedeme k varu 500ml zeleninového bujónu, dáme do něj jáhly, mrkev, kmín a pomalu vaříme 10 minut. Přidáme rozkvedlané vejce a polévku vaříme ještě 5 minut. Hotovou polévku dochutíme utřeným stroužkem česneku, 1/2 lžicí másla a podle chuti solí a pepřem. |
3 | Polévku na talířích posypeme petrželkou a podáváme. |