Recept

Rybí polévka s kořenovou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63101

Ingredience

1 ks Bobkový list
1,2 polévková lžíce Celer - nať
20 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Filé rybí
2 špetka Kmín drcený
1 kávová lžička Mouka polohrubá
20 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
3 ks Nové koření mleté
0,3 kávová lžička Paprika pálivá mletá
0,3 kávová lžička Paprika sladká mletá
20 g Pastinák
3 ks Pepř černý celý
1,2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Vegeta
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 223kJ
14% Sacharidy 52 g
15% Tuky 11 g
13% Sodík 261 mg
46% Bílkoviny 26 g

Rybí polévka s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a pastinák oloupeme, omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli drobně nakrájíme. Listy z omyté petrželové a celerové natě pokrájíme nadrobno. Filé z aljašské tresky rozkrájíme na větší kousky.

2

V hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme k ní kořenovou zeleninu a 1/2 pokrájené natě. Za stálého míchání zeleninu krátce orestujeme, přidáme 1 lžičku polohrubé mouky, 1/4 lžičky sladké a 1/4 lžičky pálivé papriky. Stále mícháme, pak přilijeme 500ml horké vody. Vše promícháme, přidáme do polévky bobkový list, drcený kmín, nové koření, celý pepř a sůl. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a polévku budeme vařit celkem 15-20 minut. Přibližně po 7 minutách přidáme do polévky kousky rybího filé a spolu se zeleninou vaříme doměkka.

3

Před koncem vaření polévku dochutíme solí ((případně i špetkou vegety), zamícháme do ní zbytek pokrájené petrželové a celerové natě a hrnec odstavíme z plotny. Polévku podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept