Rybí polévka s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63101 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
20 g | Celer bulvový |
1,2 polévková lžíce | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
100 g | Filé rybí |
2 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
20 g | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření mleté |
0,3 kávová lžička | Paprika pálivá mletá |
0,3 kávová lžička | Paprika sladká mletá |
20 g | Pastinák |
3 ks | Pepř černý celý |
1,2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 750,8mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 64,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Kmín drcený, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Filé rybí, Máslo nízkokalorické, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pastinák, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika pálivá mletá, Paprika sladká mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a pastinák oloupeme, omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli drobně nakrájíme. Listy z omyté petrželové a celerové natě pokrájíme nadrobno. Filé z aljašské tresky rozkrájíme na větší kousky. |
2 | V hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme k ní kořenovou zeleninu a 1/2 pokrájené natě. Za stálého míchání zeleninu krátce orestujeme, přidáme 1 lžičku polohrubé mouky, 1/4 lžičky sladké a 1/4 lžičky pálivé papriky. Stále mícháme, pak přilijeme 500ml horké vody. Vše promícháme, přidáme do polévky bobkový list, drcený kmín, nové koření, celý pepř a sůl. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a polévku budeme vařit celkem 15-20 minut. Přibližně po 7 minutách přidáme do polévky kousky rybího filé a spolu se zeleninou vaříme doměkka. |
3 | Před koncem vaření polévku dochutíme solí ((případně i špetkou vegety), zamícháme do ní zbytek pokrájené petrželové a celerové natě a hrnec odstavíme z plotny. Polévku podáváme teplou. |